FAQ
Welke sloten zie je op de kluis die verhuisd moet worden?

Cijfersloten en sleutelsloten van de te verhuizen kluis

Sloten zijn een belangrijk onderdeel van de kluis. Kluizen zijn voorzien van een sleutelslot, een cijferslot, een tijdslot of een combinatie hiervan. Geavanceerde sloten zoals bijvoorbeeld van Kaba bieden de mogelijkheid om een kluis uitsluitend volgens het meer ogenprincipe te openen. Zo kunt u beter beveiligen tegen fraude. Er zijn dan altijd meerdere personen nodig om een kluis te openen.

Afhankelijk van de testnorm van de kluis zijn sloten volgens bepaalde, bijvoorbeeld NEN-EN 1300 normen, voorgeschreven. Hoe hoger de testnorm van de kluis, hoe zwaarder de eisen zijn voor de sloten. Een EN 1143-1 normklasse kan een cijferslot en een sleutelslot samen voorschrijven. Als een kluis voorzien is van een cijferslot en een sleutelslot, dan is dat een indicatie voor een product met een zware dekking. Dekking is in dit verband gerelateerd aan de term indicatie waardenberging.

Een extra cijferslot op de te verhuizen kluis is vaak een indicatie voor een zwaarder model met een hogere indicatie waardenberging of dekking voor verzekering.

×
Browser update aanbevolen.
Beste gebruiker, u maakt gebruik van een verouderde browser. Voor een optimale ervaring bij ons en bij andere websites adviseren we u om een nieuwere browser te gebruiken. Bijvoorbeeld Microsoft Edge, of Google Chrome.